Η Δ.Ε.Υ.Α.Β (Δημόσια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Βοΐου) ακολουθώντας μία πολιτική με έντονο κοινωνικό πρόσημο, σας ανακοινώνει ότι από εδώ και στο εξής θα ανταμείβει τους καταναλωτές που θα εξοφλούν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς με έκπτωση από 10-20% .

Ήδη εκδόθηκαν οι πρώτοι λογαριασμοί με την σχετική ένδειξη. Οι καταναλωτές θα έχουν έκπτωση στον επόμενο λογαριασμό της τάξεως 10% για κατανάλωση έως 300 ευρώ και 20% για κατανάλωση από 300 ευρώ και άνω. Επίσης στον λογαριασμό θα αναγράφεται και η ποσότητα των δύο τελευταίων μετρήσεων προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει σύγκριση από τους καταναλωτές.

Η Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως στόχο την μείωση του κόστους διαβίωσης των Δημοτών και έως και το τέλος της τετραετίας επιδιώκει την διαμόρφωση του χαμηλότερου δυνατού τιμολογίου στην παροχή ύδρευσης αλλά και στην και  δικαιότερη  και πιο αναλογική τιμολόγηση ανά οικισμό.

Προκειμένου να το επιτύχει αυτό προχώρησε:

Α) Στην σύνταξη μελέτης που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των 87 αντλιοστασίων της με απώτερο σκοπό να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Β) Στη εφαρμογή μίας σειράς μέτρων με στόχο να πραγματοποιηθεί η οικονομική εξυγίανση της Δ.Υ.ΠΡΑ.

Γ) Κατέθεσε εγκαίρως μελέτες προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από τα Π.Ε.Π. και οι οποίες αφορούν την υλοποίηση έργων των δικτύων ύψους συνολικού προϋπολογισμού 2,45 εκ. ευρώ και εφόσον αυτά υλοποιηθούν θα μειωθούν οι δαπάνες της Δ.Ε.Υ.Α.Β. σε ρεύμα.

Δ) Συμμετέχει στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μαζί με άλλους Δήμους για την παραγωγή Ενέργειας η οποία θα μειώσει δραστικά τις δαπάνες των Δήμων.

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί μονόδρομο την μείωση του κόστους του νερού μέσω της πιο δίκαιης και αναλογικής τιμολόγησης . Παρότι παρέλαβε την Δ.Ε.Υ.Α.Β σε κακή οικονομική κατάσταση, προσπαθεί να σταθεί στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας με σοβαρότητα και ευαισθησία.